BPV 5 Tom van Gijzel interieurs

Over Tom van gijzel

De laatste stage van mijn opleiding heb ik afgerond bij Tom van Gijzel intereurs. Dit is een middel groot bedrijf met 11 werknemers. Zij maken voornamelijk volledige interieurs van klanten die via architectenbureau’s bij hun terecht komen. 

Dit bedrijf zit in het hoogste segment en maken hele mooie design meubels. Keukens, inbouwkasten, tv-meubels, trappen, tafels, noem het maar op en het is hier mogelijk. 

 

Project Bakkerijmuseum

De eerste opdracht die ik uitvoerde op stage was het maken van een 20 tal glazen vitrinekasten voor het bakkerijmuseum in Medemblik. Het idee van deze vitrinekasten was, dat je ze kon stapelen en zo minder glas nodig hebt en dat ze modulair kan neerzetten. 

Project Boekenkast Amsterdam

Het tweede project was een kast die wij in Amsterdam hebben gemonteerd. Het leuke aan dit project was dat er lichtstrips ingefreest zijn met een sensor. Dit werkt met een mooi systeem van hafele. 

Project TV-meubel Ursem

Al het massief hout van dit meubel heb ik gemaakt maar mijn mentor heeft de romp gemaakt en het beslag gedaan. Dit was het eerste project waar ik wat meer zelfstandig bezig was en dat was wel erg leuk om te doen. 

Project Spiegel Spierdijk

Deze massief houten spiegel hoorde nog bij een opdracht die we eerder al hadden opgeleverd. 

Stageopdrachten

B1-K2-W3 Meubels en (scheeps)interieurbouwproducten monteren

In Ursem heb ik geholpen met het monteren van de keuken op locatie. 

B1-K2-W5 Meubels en (scheeps)interieurbouwproducten afmonteren

Na het afwerken van dit meubel moesten de masieve delen weer samengesteld worden en het beslag opnieuw gemonteerd worden. 

P2-K1-W6 Voorbereiden, plaatsen en controleren

Deze opdracht was vrij bijzonder omdat we een mal moesten plaatsen voor het gieten van een betonnen keuken. We hebben op de zaak alles voorbereid, op locatie geplaatst en daarna helemaal waterpas gesteld. 

P3-K2-W1 Overleg met werkvoorbereider voeren

Dit is een tekening die ik heb besproken met mijn mentor over het tv-meubel die ik eerder heb genoemd. Hier heeft hij de tekening toegelicht met wat extra maten en schetsen. 

P3-K2-W3 Medewerkers begeleiden en instrueren

Bij deze opdracht in Slootdorp heeft mijn mentor mij gevraagd om de werkvolgorde te plannen, na dat uitgewerkt te hebben zijn we aan te slag gegaan. 

P3-K2-W8 Inkopen voor de onderneming

Voor de opdracht in Amsterdam heb ik verf besteld. Het moest genoeg zijn voor het kozijn en 2 deuren. Ik kon alleen niet meer terug vinden bij welke website dit is gedaan.