BPV 3 Joep Kenter

Over Joep Kenter

Op dit moment loop ik stage bij het keuken- en meubelatelier van Joep Kenter. Joep heeft inmiddels al (*) jaar zijn eigen bedrijf en levert maatwerk in het hogere segment. Hij werkt veel met massief hout, voornamelijk eiken waar panelen van worden gemaakt voor de keukens. De corpus van zo’n keuken word gemaakt van melamine platen waarna het daarna vaak bedekt word met een ander materiaal. 

Ik werk hier voornamelijk aan de keukens maar er komen ook andere meubelstukken voorbij. Zo zijn we op dit moment bezig met een Tv-meubel.

Project Keuken Ursem

De eerste opdracht die ik uitvoerde op stage was het plaatsen van een keuken bij klanten in Ursem. Ik heb veel geleerd met betrekking tot afstellen van deuren, het waterpas maken van het blad en de montage van het gehele project. Hier heb ik dus ook verschillende stageopdrachten afgerond.

Project Boekenkast Amsterdam

Het tweede project was een kast die wij in Amsterdam hebben gemonteerd. Het leuke aan dit project was dat er lichtstrips ingefreest zijn met een sensor. Dit werkt met een mooi systeem van hafele. 

Project TV-meubel Ursem

Al het massief hout van dit meubel heb ik gemaakt maar mijn mentor heeft de romp gemaakt en het beslag gedaan. Dit was het eerste project waar ik wat meer zelfstandig bezig was en dat was wel erg leuk om te doen. 

Project Spiegel Spierdijk

Deze massief houten spiegel hoorde nog bij een opdracht die we eerder al hadden opgeleverd. 

Stageopdrachten

B1-K2-W3 Meubels en (scheeps)interieurbouwproducten monteren

In Ursem heb ik geholpen met het monteren van de keuken op locatie. 

B1-K2-W5 Meubels en (scheeps)interieurbouwproducten afmonteren

Na het afwerken van dit meubel moesten de masieve delen weer samengesteld worden en het beslag opnieuw gemonteerd worden. 

P2-K1-W6 Voorbereiden, plaatsen en controleren

Deze opdracht was vrij bijzonder omdat we een mal moesten plaatsen voor het gieten van een betonnen keuken. We hebben op de zaak alles voorbereid, op locatie geplaatst en daarna helemaal waterpas gesteld. 

P3-K2-W1 Overleg met werkvoorbereider voeren

Dit is een tekening die ik heb besproken met mijn mentor over het tv-meubel die ik eerder heb genoemd. Hier heeft hij de tekening toegelicht met wat extra maten en schetsen. 

P3-K2-W3 Medewerkers begeleiden en instrueren

Bij deze opdracht in Slootdorp heeft mijn mentor mij gevraagd om de werkvolgorde te plannen, na dat uitgewerkt te hebben zijn we aan te slag gegaan. 

P3-K2-W8 Inkopen voor de onderneming

Voor de opdracht in Amsterdam heb ik verf besteld. Het moest genoeg zijn voor het kozijn en 2 deuren. Ik kon alleen niet meer terug vinden bij welke website dit is gedaan.