Project Tv-meubel

Mijn eerste commerciële product is dit prachtig tv-meubel gemaakt van gepoedercoat metaal en mangohout. Deze kast is in opdracht gemaakt tijdens mijn stageperiode in het 3e leerjaar. Ik vond het enorm leuk en uitdagend om te doen. Ik heb alle CAD tekeningen, berekeningen, offertes en productie zelf geregeld waar ik best trots op ben. De klant was heel tevreden en vertelde dat hij nog mooier was dan dat ze gedacht hadden.

Stalen frame & deuren

Het de kast staat in een frame van gepoedercoat staal. Dit is gelast door mijn broertje met mijn hulp. Hij is een ervaren lasser en wilde mij er bij helpen. 

Reflectie

Ik ben erg tevreden met het resultaat maar ik had wel zwaar onderschat hoeveel werk het zou zijn om deze kast te maken. Vooral het voorbereidende aspect nam meer tijd in beslag dan gedacht. Van het financiële gedeelte heb ik veel geleerd, waaronder het werken met Exel. De klant was heel erg tevreden dus het was een geslaagd project. 

Productieproces

Neem een kijkje in het maakproces van dit tv meubel